KookJij

Gebakken ganzenlever met rode kool puree

Een heerlijk gebakken ganzenlever met rode kool puree recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken ganzenlever met rode kool puree te bereiden

Schil de aardappels en snijdt deze in niet te grote stukken
Snijdt de rode kool in fijne reepjes
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijdt deze in ook in kleine stukjes
Doe een klontje boter in een kookpan en laat dit smelten. Doe dan de fijngesnipperde ui erbij en wat azijn, suiker, wat zout en peper.
Laat dit eventjes opstaan totdat de ui glazig is geworden. Voeg dan de rode kool toe, de aardappels en het blaadje laurier waarin een kruidnagel is gestoken.
Doe er vervolgens wat water bij en laat deze rode kool met de aardappels gaar koken.
Giet het dan af en haal het laurierblad met de kruidnagel eruit.
Pureer met een staafmixer het geheel tot een puree en houdt deze warm.
Snijdt de verse ganzenlever over de breedte in plakken van ongeveer 1 cm dikte.
Doe de ganzenlever in de sauteuse zonder boter of olie !
Bak de lever aan beide zijden bruin en gebruik daarbij voorzichtig een spatel om ze om te keren.
Doe wat rode kool puree op de borden en schik daarop de gebakken ganzenlever en doe daarover nog een klein beetje bakvocht.
Eventueel garneren met wat verse bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst