Recept
« Terug naar recepten
Gebakken garnalen met groenten en Thaise smaken
PT60M
Gebakken garnalen met groenten en Thaise smaken
Een heerlijk gebakken garnalen met groenten en thaise smaken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
verwerktegroenten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken garnalen met groenten en Thaise smaken te bereiden
Laat de garnalen ontdooien. Meng voor de marinade 3 eetlepels olijfolie, het limoensap, de geraspte gember, de vissaus, paprikapoeder en de helft van de fijngehakte koriander. Snij de garnalen open langs de buikkant in de lengte, te beginnen bij de staart (niet helemaal opensnijden, ze moeten alleen geopend zijn). Leg de garnalen in de marinade en zet de garnalen 30-60 minuten in de koelkast. Kook de bloemkool (en de sperziebonen indien deze diepgevroren zijn) ongeveer 6 minuten in een bodempje water met een beetje zout beetgaar.
Spoel de bloemkoolroosjes (en de boontjes) onder koud water af. (Verwarm de sperziebonen uit blik/glas en laat ze uitlekken.) Laat de garnalen uitlekken, maar vang de marinade op in een schaaltje. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en bak de garnalen ongeveer 1 minuut op hoog vuur. Schep de garnalen uit de pan. Bak in de wok de reepjes paprika in 1 eetlepel olijfolie ongeveer 5 minuten. Voeg de garnalen toe samen met de opgevangen marinade en bak ongeveer 2 minuten. De garnalen worden ondoorschijnend. Schep voorzichtig de bloemkool en de boontjes door de garnalen. Verwarm deze even mee. Voeg tenslotte de rest
van de fijngehakte koriander toe. Lekker met (Thaise) rijst.
Spoel de bloemkoolroosjes (en de boontjes) onder koud water af. (Verwarm de sperziebonen uit blik/glas en laat ze uitlekken.) Laat de garnalen uitlekken, maar vang de marinade op in een schaaltje. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en bak de garnalen ongeveer 1 minuut op hoog vuur. Schep de garnalen uit de pan. Bak in de wok de reepjes paprika in 1 eetlepel olijfolie ongeveer 5 minuten. Voeg de garnalen toe samen met de opgevangen marinade en bak ongeveer 2 minuten. De garnalen worden ondoorschijnend. Schep voorzichtig de bloemkool en de boontjes door de garnalen. Verwarm deze even mee. Voeg tenslotte de rest
van de fijngehakte koriander toe. Lekker met (Thaise) rijst.
Anna zegt: