Recept
« Terug naar recepten
Gebakken geitenkaas met aardappel en groentenkrans
PT60M
Gebakken geitenkaas met aardappel en groentenkrans
Een heerlijk gebakken geitenkaas met aardappel en groentenkrans recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Eigen recept uitgetest in de airdryer van Philips.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken geitenkaas met aardappel en groentenkrans te bereiden
Snij de kaas in 2 dikke schijven en breng op een blad bakpapier.
Was de aardappel, schil en snij in enkele dikke schijven.
Leg de aardappelschijven 30 min in water met een weinig zout.
Kuis en schil de wortel en snij in kleine blokjes.
Pel de ui en versnipper de ui.
Dep de aardappel droog met keukenpapier.
Meng de olijfolie met een snuifje paprikapoeder.
Bestrooi de aardappel met peper en zout en smeer in met oliefolie en paprikapoeder.
Bak in de airdryer bij 200 graden gedurende 15 min en breng daarna de kaas op het bakpoeder er bij en laat nog 10 min bakken.
Fruit de ui en voeg er daarna de gekookte wortelstukjes en erwten bij en stoof nog enkele min verder.
Dien op met groenten, blokjes aardappel en kaas en drink een koele frissen witte wijn.
Was de aardappel, schil en snij in enkele dikke schijven.
Leg de aardappelschijven 30 min in water met een weinig zout.
Kuis en schil de wortel en snij in kleine blokjes.
Pel de ui en versnipper de ui.
Dep de aardappel droog met keukenpapier.
Meng de olijfolie met een snuifje paprikapoeder.
Bestrooi de aardappel met peper en zout en smeer in met oliefolie en paprikapoeder.
Bak in de airdryer bij 200 graden gedurende 15 min en breng daarna de kaas op het bakpoeder er bij en laat nog 10 min bakken.
Fruit de ui en voeg er daarna de gekookte wortelstukjes en erwten bij en stoof nog enkele min verder.
Dien op met groenten, blokjes aardappel en kaas en drink een koele frissen witte wijn.
Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)
Ik gebruik in Hongarije geitenkaas waarin ui of look verwerkt zijn. De kaas noemt gomoly.