Recept
« Terug naar recepten
Gebakken Heilbot met Uien en Nootjes
PT35M
Gebakken Heilbot met Uien en Nootjes
Komt uit New Orleans, dus inclusief Franse invloeden
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken Heilbot met Uien en Nootjes te bereiden
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een anti aanbakpan. Dep de ontvelde visfilets droog met keukenpapier en bak dan de visfilets gaar in totaal een minuut of 6. Houd de vis warm onder alufolie.
- Doe de derde lepel olijfolie in de pan en verhit. Bak hierin de uien zacht glazig en licht gekleurd. Doe dan de nootjes er bij en als die hun geur afgeven en bruin zijn geworden de roomboter er bij doen en de knoflook en nog een paar minuutje doorverwarmen onder flink roeren.
- Van het vuur af roeren we de platte peterselie er door en de citroenschil-rasp en brengen op smaak met peper en zeezout.
- Dien de vis op bedekt met de pecan-noot-mix.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Ale droge witte wijnen zullen het goed doen hierbij.