Recept
« Terug naar recepten
Gebakken kabeljauw met citrusvruchten (zie opm)
PT60M
Gebakken kabeljauw met citrusvruchten (zie opm)
Een heerlijk gebakken kabeljauw met citrusvruchten (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken kabeljauw met citrusvruchten (zie opm) te bereiden
Snijd het vruchtvlees uit de sinaasappels en de grapefruits en zet het op een warme plek.
Meng de boerenyoghurt met de mosterd en de basterdsuiker.
Meng de ingrediënten voor de gastric in een pan, laat een half uur trekken en zeef het daarna.
Klop de eierdooiers en de gastric au bain-marie tot een luchtige massa en roer voorzichtig de gesmolten boter en het yoghurtmengsel erdoor.
Breng op smaak met peper en citroensap.
Breng de rucola op smaak met zout en basilicumolie.
Bak de kabeljauw op de huid in een pan.
Meng de boerenyoghurt met de mosterd en de basterdsuiker.
Meng de ingrediënten voor de gastric in een pan, laat een half uur trekken en zeef het daarna.
Klop de eierdooiers en de gastric au bain-marie tot een luchtige massa en roer voorzichtig de gesmolten boter en het yoghurtmengsel erdoor.
Breng op smaak met peper en citroensap.
Breng de rucola op smaak met zout en basilicumolie.
Bak de kabeljauw op de huid in een pan.