Recept
« Terug naar recepten
Gebakken kabeljauw met witloof.
PT5M
Gebakken kabeljauw met witloof.
Een heerlijk gebakken kabeljauw met witloof. recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ingrid Lauwaerts
Bereidingstijd:
5 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken kabeljauw met witloof. te bereiden
Was de kabeljauwfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in smalle reepjes. Smelt de boter op een matig vuur, in een ruime koekenpan. Bak de kabeljauwfilets op een hoog vuur aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten). Neem de visfilets uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en houd ze afgedekt warm. Voeg het witlof aan de boter in de pan toe en bak het al omscheppende 3 minuten op een hoog vuur. Voeg het citroensap, de creme fraiche of Room Fris, de mosterd, de gembersiroop, de visbouillon, een snufje zout en een snufje peper toe en warm het geheel nog 1 minuut door. Schep het witlof op 2 warme borden, leg de kabeljauw erop en strooi de bieslook erover. Lekker met aardappelpuree. Vistip: Voor dit recept kunnen ook andere soorten visfilet worden gebruikt zoals nijlbaars, roodbaars of zeeduivel. Of natuurlijk kabeljauwfilet uit de diepvries. Wijntip: Alsace Riesling, droge, zuivere witte wijn. Een gastronomische wijn bij uitstek
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jan zegt:
dit leek me wel wat.
een theelepel mosterd,
2 kleine eetlepels gembersiroop,
peper,zout,bouillon blokje tomaat.
een minuutje door roeren.
vuur uit en creme fraiche
plus een klein beetje room erdoor roeren.
de vis in niet teveel boter half margarine/roomboter bakken.
smaakt prima!
groetjes jan
hns zegt: