Recept
« Terug naar recepten
Gebakken kabeljauwfilet in een jasje
PT45M
Gebakken kabeljauwfilet in een jasje
Een heerlijk gebakken kabeljauwfilet in een jasje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken kabeljauwfilet in een jasje te bereiden
Verdeel de kabeljauwfilet in vier stukken, was de vis en droog hem daarna met keukenpapier. Kruid de kabeljauwfilet met peper en zout en wentel de vis vervolgens door de bloem. Zet de vis tot gebruik in de koelkast.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne staafjes (niet wassen). Meng de aardappelzetmeel met het losgeklopte ei. Haal de aardappelstaafjes door dit mengsel heen en bedek beide zijden van de kabeljauwfilet met de aardappel.
Laat de kabeljauwfilets met de aardappelstaafjes daarna voorzichtig glijden in een hete koekenpan met wat olie en bak ze om en om goudbruin en gaar.
Maak daarna de kruidenmayonaise door de azijn te vermengen met de witte wijn, mosterd en het sjalotje. Breng het mengsel aan de kook en giet het vervolgens in een andere pan, geleidelijk samen met de eidooiers. Klop het geheel op laag vuur tot het begint te binden.
Neem de pan van het vuur, blijf in de tussentijd kloppen, en roer er geleidelijk de gesmolten boter doorheen. Voeg eerst een kleine hoeveelheid gesmolten boter toe totdat het geheel binding krijgt, en voeg dan de rest toe. Voeg daarna de bieslook en peterselie toe aan de mayonaise en breng het op smaak met peper en zout.
Serveer de kruidenmayonaise apart bij de gebakken kabeljauwfilet.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne staafjes (niet wassen). Meng de aardappelzetmeel met het losgeklopte ei. Haal de aardappelstaafjes door dit mengsel heen en bedek beide zijden van de kabeljauwfilet met de aardappel.
Laat de kabeljauwfilets met de aardappelstaafjes daarna voorzichtig glijden in een hete koekenpan met wat olie en bak ze om en om goudbruin en gaar.
Maak daarna de kruidenmayonaise door de azijn te vermengen met de witte wijn, mosterd en het sjalotje. Breng het mengsel aan de kook en giet het vervolgens in een andere pan, geleidelijk samen met de eidooiers. Klop het geheel op laag vuur tot het begint te binden.
Neem de pan van het vuur, blijf in de tussentijd kloppen, en roer er geleidelijk de gesmolten boter doorheen. Voeg eerst een kleine hoeveelheid gesmolten boter toe totdat het geheel binding krijgt, en voeg dan de rest toe. Voeg daarna de bieslook en peterselie toe aan de mayonaise en breng het op smaak met peper en zout.
Serveer de kruidenmayonaise apart bij de gebakken kabeljauwfilet.