Recept
« Terug naar recepten
Gebakken kabeljauwfilet met kappertjes (zieopm)
PT50M
Gebakken kabeljauwfilet met kappertjes (zieopm)
Een heerlijk gebakken kabeljauwfilet met kappertjes (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken kabeljauwfilet met kappertjes (zieopm) te bereiden
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 graden C.
Verwijder de achtergebleven graatjes uit de kabeljauwfilet.
Bereiding toamtencoulis:
Smoor het fijngehakte uitje in de olijfolie en voeg de kwarten gesneden vleestomaten en oregano toe.
Laat op klein vuur ongeveer 30 min. garen.
Passeer de tomatenmassa door een puntzeef en vang de coulis op.
Breng op smaak met zout en peper.
Bereiding kabeljauw met kappertjes, dragon en frisée.
Zout en peper de kabeljauw en bak hem in boter en olie goudbruin.
Laat de kabeljauwfilet kort nagaren in een voorverwarmde oven van 180 graden C. tot de vis sappig en glanzend is.
Zet de sjalotjes aan in wat olijfolie en voeg de gehakte kappertjes toe.
Meng de gehakte dragon en kervel er vlak voor het opdienen door.
Maak de frisée aan met wat basisdressing.
Presentatie:
Leg een bergje tomatencoulis iets uit het midden van een bord.
Snij een mooi stukje van de kabeljauwfilet en leg dit erop.
Leg daar weer wat aangemaakte frisée op.
Garneer rondom wat sjalotjes en kappertjes.
Verwarm de oven voor tot 180 graden C.
Verwijder de achtergebleven graatjes uit de kabeljauwfilet.
Bereiding toamtencoulis:
Smoor het fijngehakte uitje in de olijfolie en voeg de kwarten gesneden vleestomaten en oregano toe.
Laat op klein vuur ongeveer 30 min. garen.
Passeer de tomatenmassa door een puntzeef en vang de coulis op.
Breng op smaak met zout en peper.
Bereiding kabeljauw met kappertjes, dragon en frisée.
Zout en peper de kabeljauw en bak hem in boter en olie goudbruin.
Laat de kabeljauwfilet kort nagaren in een voorverwarmde oven van 180 graden C. tot de vis sappig en glanzend is.
Zet de sjalotjes aan in wat olijfolie en voeg de gehakte kappertjes toe.
Meng de gehakte dragon en kervel er vlak voor het opdienen door.
Maak de frisée aan met wat basisdressing.
Presentatie:
Leg een bergje tomatencoulis iets uit het midden van een bord.
Snij een mooi stukje van de kabeljauwfilet en leg dit erop.
Leg daar weer wat aangemaakte frisée op.
Garneer rondom wat sjalotjes en kappertjes.