KookJij

Gebakken kipfilet met sinaassausje

Een heerlijk gebakken kipfilet met sinaassausje recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie: 406 kCal energie
53,5 Gram eiwit
13,9 Gram vet
11,9 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken kipfilet met sinaassausje te bereiden

Pers 2 sinaasappelen en vang het sap op.
Schil de 3e sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kommetje en vang het sap op. Voeg het bij het sap van de andere sinaasappelen.
Leg het kaneelstokje bij het vruchtvlees van de sinaasappel en laat gedurende 1/2 u marineren.
Snipper de basilicumblaadjes fijn.
Smelt de boter in een braadpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin gedurende 5 min. Kruid met zout en de mixed peper.
Overgiet met het sinaasappelsap en de cointreau. Voeg ook het kaneelstokje toe. Dek af en laat 8 min. verder garen.
Haal de kipfilets uit de pan en hou warm. Voeg de ricottakaas toe en roer onder het braadvocht. Voeg ook het vruchtvlees van de sinaasappel en de fijngesnipperde basilicum toe. Roer goed en kruid naar smaak met peper en zout. Haal het kaneelstokje eruit.
Snij de kipfilets in schuine sneetjes van 1 cm. Voorzie enkele sneetjes kip per bord. Lepel de saus met stukjes sinaasappel rond. Dien op met aardappelnootjes en sperziebonenrolletjes met spek.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

inged

inged zegt:
Inderdaad je doet er een beetje sinaasappelsap aan toe indien de saus te dik word of iets minder lang inkoken kan ook natuurlijk.
In de zomer durf ik er ook rauw witloof bij serveren, het witloof wel besprenkelen met citroensap anders gaat het bruin worden of er een dressing overdoen.
groetjes Inge
cooreman

cooreman zegt:
heel lekker en gemakkelijk te bereiden.maar mijn saus was een beetje te dik,kan men dat vermijden met meer jus van sinaasappelsien? kan men er nog andere groentjes bijserveren dan sperziebonen met spek? groetjes en mersikes voor de eventuele raad; albert
cooreman

cooreman zegt:
Ziet er goed uit.
Ik ga het vanavond uitproberen, je hoort er nog van.Groetjes,
albert
Karin

Karin zegt:
de sperziebonenrolletjes waren erg lekker:)
ik zet ze met kerst op het menu!
inged

inged zegt:
Hallo Karin,
Het is eigenlijk vrij simpel. Je kookt de boontjes in gezouten water beetgaar. Legt ze in ijswater, een kom met water en ijsblokjes, zo behouden ze een mooi groene kleur.
Je laat ze dan als ze afgekoeld zijn goed uitlekken. Je rolt ze in gerookt spek, en bakt ze aan in een pan met een beetje boter.
Groetjes Inge;)
Karin

Karin zegt:
ik wil graag weten hoe je die sperziebonenrolletjes maakt, nergens te vinden.
inged

inged zegt:
Je moet inderdaad de saus een beetje laten inkoken, dit kan naar eigen smaak hoe langer je laat inkoken hoe dikker de saus en hoe inteser de smaak.
Groetjes Inge;)
annick beke

annick beke zegt:
Ik heb dit geprobeerd, maar mijn saus was niet goed. Ze was niet dik, mag de ricotta inkoken? Of mag er iets anders gebruikt worden om te binden?
ewh75

ewh75 zegt:
Een heerlijk en eenvoudig gerecht. Zelfs de moeilijkste eters vonden het lekker!
Dank u wel