Recept
« Terug naar recepten
Gebakken kipfilet met sinaassausje
PT30M
Gebakken kipfilet met sinaassausje
Een heerlijk gebakken kipfilet met sinaassausje recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
406 kCal energie
53,5 Gram eiwit
13,9 Gram vet
11,9 Gram koolhydraten
53,5 Gram eiwit
13,9 Gram vet
11,9 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken kipfilet met sinaassausje te bereiden
Pers 2 sinaasappelen en vang het sap op.
Schil de 3e sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kommetje en vang het sap op. Voeg het bij het sap van de andere sinaasappelen.
Leg het kaneelstokje bij het vruchtvlees van de sinaasappel en laat gedurende 1/2 u marineren.
Snipper de basilicumblaadjes fijn.
Smelt de boter in een braadpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin gedurende 5 min. Kruid met zout en de mixed peper.
Overgiet met het sinaasappelsap en de cointreau. Voeg ook het kaneelstokje toe. Dek af en laat 8 min. verder garen.
Haal de kipfilets uit de pan en hou warm. Voeg de ricottakaas toe en roer onder het braadvocht. Voeg ook het vruchtvlees van de sinaasappel en de fijngesnipperde basilicum toe. Roer goed en kruid naar smaak met peper en zout. Haal het kaneelstokje eruit.
Snij de kipfilets in schuine sneetjes van 1 cm. Voorzie enkele sneetjes kip per bord. Lepel de saus met stukjes sinaasappel rond. Dien op met aardappelnootjes en sperziebonenrolletjes met spek.
Schil de 3e sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kommetje en vang het sap op. Voeg het bij het sap van de andere sinaasappelen.
Leg het kaneelstokje bij het vruchtvlees van de sinaasappel en laat gedurende 1/2 u marineren.
Snipper de basilicumblaadjes fijn.
Smelt de boter in een braadpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin gedurende 5 min. Kruid met zout en de mixed peper.
Overgiet met het sinaasappelsap en de cointreau. Voeg ook het kaneelstokje toe. Dek af en laat 8 min. verder garen.
Haal de kipfilets uit de pan en hou warm. Voeg de ricottakaas toe en roer onder het braadvocht. Voeg ook het vruchtvlees van de sinaasappel en de fijngesnipperde basilicum toe. Roer goed en kruid naar smaak met peper en zout. Haal het kaneelstokje eruit.
Snij de kipfilets in schuine sneetjes van 1 cm. Voorzie enkele sneetjes kip per bord. Lepel de saus met stukjes sinaasappel rond. Dien op met aardappelnootjes en sperziebonenrolletjes met spek.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
cooreman zegt:
cooreman zegt:
Ik ga het vanavond uitproberen, je hoort er nog van.Groetjes,
albert
inged zegt:
Het is eigenlijk vrij simpel. Je kookt de boontjes in gezouten water beetgaar. Legt ze in ijswater, een kom met water en ijsblokjes, zo behouden ze een mooi groene kleur.
Je laat ze dan als ze afgekoeld zijn goed uitlekken. Je rolt ze in gerookt spek, en bakt ze aan in een pan met een beetje boter.
Groetjes Inge;)
inged zegt:
Groetjes Inge;)
annick beke zegt:
ewh75 zegt:
Dank u wel
inged zegt:
In de zomer durf ik er ook rauw witloof bij serveren, het witloof wel besprenkelen met citroensap anders gaat het bruin worden of er een dressing overdoen.
groetjes Inge