Recept
« Terug naar recepten
Gebakken kippenlevertjes met ui, rozijnen en sherry
PT25M
Gebakken kippenlevertjes met ui, rozijnen en sherry
Een heerlijk gebakken kippenlevertjes met ui, rozijnen en sherry recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ron Docter
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken kippenlevertjes met ui, rozijnen en sherry te bereiden
Was de kippenlevertjes met lauw water schoon en dep ze daarna droog met keukenpapier.
Kruidt de levertjes met vers gemalen zout en peper.
Snijdt de lente-ui in ringetjes van ongeveer 1/2 cm dikte.
Laat boter in de pan smelten en laat de boter even uitbruisen. Doe de levertjes in de pan en bak deze om en om gaar in ongeveer 10-15 minuten op een matig vuur.
Voeg na ongeveer 5 minuten baktijd, de ui toe en na ongeveer 10 minuten baktijd de rozijnen en de sherry.
Laat het geheel nog even pruttelen.
Haal de levertjes uit de pan als deze gaar zijn en houdt deze warm. Laat het bakvocht even inkoken.
Serveer het gerecht met vers stokbrood.
Kruidt de levertjes met vers gemalen zout en peper.
Snijdt de lente-ui in ringetjes van ongeveer 1/2 cm dikte.
Laat boter in de pan smelten en laat de boter even uitbruisen. Doe de levertjes in de pan en bak deze om en om gaar in ongeveer 10-15 minuten op een matig vuur.
Voeg na ongeveer 5 minuten baktijd, de ui toe en na ongeveer 10 minuten baktijd de rozijnen en de sherry.
Laat het geheel nog even pruttelen.
Haal de levertjes uit de pan als deze gaar zijn en houdt deze warm. Laat het bakvocht even inkoken.
Serveer het gerecht met vers stokbrood.