Ik heb keramische pannen gebruikt, dus zeer weinig olie nodig.
Je kunt natuurlijk meer olie nemen.
Dit gerecht bevat 315 kcal (zonder rijst of aardappels), dus ook mager.
Zelf heb ik geen rijst bij gegeten, wel een grote hoeveelheid sla.
De foto is van het bord van mijn man.
Recept
« Terug naar recepten
Gebakken pangasiusfilet met mosterd-sinaasappelsaus
PT20M
Gebakken pangasiusfilet met mosterd-sinaasappelsaus
Een heerlijk gebakken pangasiusfilet met mosterd-sinaasappelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
315 kCal energie
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Visrecepten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken pangasiusfilet met mosterd-sinaasappelsaus te bereiden
Maak eerst de saus, die kun je daarna nog opwarmen.
1 el olie verhitten en hierin de uistukjes zachtjes fruiten tot ze zacht zijn.
Één eetlepel van de sinaasappelsap apart houden voor de vis.
De rest van de sinaasappelsap + mosterd + suiker + dille door de uien mengen en even laten sudderen.
De pan van het vuur halen tot de vis bijna klaar is.
Nu de vis bereiden:
De filets inwrijven met zout en peper naar smaak.
Dan de visfilets inwrijven met de apart gehouden eetlepel sinaasappelsap. Indien te nat wat droogdeppen.
Haal de filets dan door de bloem zodat ze overal bedekt zijn.
Ongeveer 2 el olie in de andere pan verhitten en hierin voorzichtig de visfilets mooi goudbruin bakken ong 8 à 10 minuten.
Intussen de mosterd-sinaasappelsaus zachtjes opwarmen.
Indien nodig een klein beetje allesbinder oplossen in wat koud water en de saus hiermee binden. (bij mij was dit niet nodig).
Leg op elk bord een visfilet en giet wat van de saus erover.
1 el olie verhitten en hierin de uistukjes zachtjes fruiten tot ze zacht zijn.
Één eetlepel van de sinaasappelsap apart houden voor de vis.
De rest van de sinaasappelsap + mosterd + suiker + dille door de uien mengen en even laten sudderen.
De pan van het vuur halen tot de vis bijna klaar is.
Nu de vis bereiden:
De filets inwrijven met zout en peper naar smaak.
Dan de visfilets inwrijven met de apart gehouden eetlepel sinaasappelsap. Indien te nat wat droogdeppen.
Haal de filets dan door de bloem zodat ze overal bedekt zijn.
Ongeveer 2 el olie in de andere pan verhitten en hierin voorzichtig de visfilets mooi goudbruin bakken ong 8 à 10 minuten.
Intussen de mosterd-sinaasappelsaus zachtjes opwarmen.
Indien nodig een klein beetje allesbinder oplossen in wat koud water en de saus hiermee binden. (bij mij was dit niet nodig).
Leg op elk bord een visfilet en giet wat van de saus erover.
derbyke zegt: