Recept
« Terug naar recepten
Gebakken ravioli met kaas
PT70M
Gebakken ravioli met kaas
Een heerlijk gebakken ravioli met kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken ravioli met kaas te bereiden
De gezeefde bloem en de koude boter met de hand tot een kruimelige massa verwerken. Het zout en 2 eetlepels water toevoegen, alles tot een deeg kneden. Minstens 1 uur in de koelkast laten rusten. Het deeg dan in 2 stukken verdelen, een stuk in de koelkast terug plaatsen. Het andere stuk dun uitrollen to een lap van 20 x 24 cm. De eidooier met 2 eetlepels water loskloppen en hiermee de deeglap dun bestrijken. De gorgonzola in kleine stukjes snijden en op de deeglap leggen, telkens 4 centimeter uit elkaar. Het tweede stuk deeg eveneens dun uitrollen, dit precies op de andere deeglap leggen en rondom de stukjes kaas voorzichtig aandrukken. In vierkanten van 4 cm. snijden. De oven voorverwarmen op 225 graden, een bakplaat bedekken met bakpapier. De ravioli op het papier leggen en met de rest van het ei bestrijken. Midden in de oven 10 minuten bakken.