Recept
« Terug naar recepten
Gebakken rode poon met lopende bouillonaardappel, chips van gefrituurde groenten en zilveruitjes
PT45M
Gebakken rode poon met lopende bouillonaardappel, chips van gefrituurde groenten en zilveruitjes
Een heerlijk gebakken rode poon met lopende bouillonaardappel, chips van gefrituurde groenten en zilveruitjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken rode poon met lopende bouillonaardappel, chips van gefrituurde groenten en zilveruitjes te bereiden
Bak de poonfilets aan in een hete pan, gekruid met peper en zout.
Kook de aardappelen gaar in de bouillon. Afgieten en bouillon sparen. Pureer de aardappelen en werk op met het kookvocht tot een lopende massa. Werk af met fijngesnipperde sjalot.
Schil en was de verschillende groenten. Snijd er fijne plakjes van en frituur op 150 °C, tot ze goudbruin en krokant zijn. Werk af met grof zout.
Schil de uitjes. Snijd 1 uitje in vieren, laat koken tot het gaar is en besprenkel met olie. Stoof de overige uitjes aan in boter op een laag vuur. Voeg peper, zout en suiker toe en laat gaar stoven onder deksel.
Trek een streep van bouillonaardappel in het midden van het bord. Leg de gebakken rode poon op de aardappel. Schik de chips van groenten op de vis. Plaats de gemarineerde en gestoofde zilveruitjes rond de vis en werk af met wat groene kruiden.
Kook de aardappelen gaar in de bouillon. Afgieten en bouillon sparen. Pureer de aardappelen en werk op met het kookvocht tot een lopende massa. Werk af met fijngesnipperde sjalot.
Schil en was de verschillende groenten. Snijd er fijne plakjes van en frituur op 150 °C, tot ze goudbruin en krokant zijn. Werk af met grof zout.
Schil de uitjes. Snijd 1 uitje in vieren, laat koken tot het gaar is en besprenkel met olie. Stoof de overige uitjes aan in boter op een laag vuur. Voeg peper, zout en suiker toe en laat gaar stoven onder deksel.
Trek een streep van bouillonaardappel in het midden van het bord. Leg de gebakken rode poon op de aardappel. Schik de chips van groenten op de vis. Plaats de gemarineerde en gestoofde zilveruitjes rond de vis en werk af met wat groene kruiden.