Recept
« Terug naar recepten
Gebakken schelvis met gekonfijt witloof
PT30M
Gebakken schelvis met gekonfijt witloof
Een heerlijk gebakken schelvis met gekonfijt witloof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gebakken schelvis met gekonfijt witloof te bereiden
1. Snijd het witloof in de lengte in fijne repen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wokpan, voeg het witloof toe en roerbak kort. Voeg de geraspte gember en de sojasaus toe en laat op een zacht vuurtje verder garen. Kruid naar smaak met peper en eventueel wat zout.
2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Snijd de velkant van de schelvis in met een scherp mes, om het opkrullen te voorkomen. Wentel elk stukje vis in wat olijfolie.
4. Verhit een grilpan tot ze goed heet is. Schroei de vis eerst op de velkant dicht en daarna de andere zijde. Zet het vuur iets zachter en laat verder garen (reken een vijftal minuten). Kruid nog met peper en zout.
5. Serveer de gebakken schelvis met het gekonfijte witlof en de basmatirijst.
2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Snijd de velkant van de schelvis in met een scherp mes, om het opkrullen te voorkomen. Wentel elk stukje vis in wat olijfolie.
4. Verhit een grilpan tot ze goed heet is. Schroei de vis eerst op de velkant dicht en daarna de andere zijde. Zet het vuur iets zachter en laat verder garen (reken een vijftal minuten). Kruid nog met peper en zout.
5. Serveer de gebakken schelvis met het gekonfijte witlof en de basmatirijst.