Recept
« Terug naar recepten
Gebakken schol met avocadomousselins ( zie opm)
PT45M
Gebakken schol met avocadomousselins ( zie opm)
Een heerlijk gebakken schol met avocadomousselins ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken schol met avocadomousselins ( zie opm) te bereiden
De schol peperen en zouten en controleren op graten.
Daarna om en om bakken en wegzetten.
Ontdoe de avocado's van de schil, snijs de pit eruit en snij ze in grote stukken.
Maak ze fijn in een keukenmachine tot een mooie massa.
Voeg naar smaak limoensap toe en wrijf het geheel dan door een zeef.
Voeg op het laatst wat half geslagen room toe.
De jus maak je door de sjalotten en knoflook in een paar druppels sesamolie aan te zetten.
Vervolgens afblussen met ketjap en gevogeltebouillon.
Dit licht laten inkoken en eventueel binden.
De groenten schillen, in de gewenste grootte snijden en vervolgens licht in de tempurabloem wentelen.
Met de overgebleven bloem een yoghurtdik papje maken door het toevoegen van water en zout.
Haal de groenten door dit tempurapapje en frituur ze in een wok op 170 graden C. totdat ze licht, goudbruin zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier.
De vis nog 3 min garen in de oven op 180 graden C.
SERVEREN:
Pak grote voorverwarmde borden en maak hierop mooie strepen van de ketjapsaus.
Leg in het midden van het bord de avocadomousseline, drapeer daarop de gebakken schol en daar bovenop de tempuragroenten.
Daarna om en om bakken en wegzetten.
Ontdoe de avocado's van de schil, snijs de pit eruit en snij ze in grote stukken.
Maak ze fijn in een keukenmachine tot een mooie massa.
Voeg naar smaak limoensap toe en wrijf het geheel dan door een zeef.
Voeg op het laatst wat half geslagen room toe.
De jus maak je door de sjalotten en knoflook in een paar druppels sesamolie aan te zetten.
Vervolgens afblussen met ketjap en gevogeltebouillon.
Dit licht laten inkoken en eventueel binden.
De groenten schillen, in de gewenste grootte snijden en vervolgens licht in de tempurabloem wentelen.
Met de overgebleven bloem een yoghurtdik papje maken door het toevoegen van water en zout.
Haal de groenten door dit tempurapapje en frituur ze in een wok op 170 graden C. totdat ze licht, goudbruin zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier.
De vis nog 3 min garen in de oven op 180 graden C.
SERVEREN:
Pak grote voorverwarmde borden en maak hierop mooie strepen van de ketjapsaus.
Leg in het midden van het bord de avocadomousseline, drapeer daarop de gebakken schol en daar bovenop de tempuragroenten.