Recept
« Terug naar recepten
Gebakken sinaasappelcheesecake
PT180M
Gebakken sinaasappelcheesecake
Een heerlijk gebakken sinaasappelcheesecake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
295 kCal energie
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken sinaasappelcheesecake te bereiden
Meng voor de bodem 50 g boter, 50 g suiker, 1 losgeklopt ei, bakmeel en bakpoeder en kneed of roer tot een glad mengsel. Schep het mengsel op de bodem van een ingevette springvorm van circa 22 cm doorsnede en strijk de bovenkant glad.
Laat voor de vulling de kwark ca. 1 uur uitlekken in een zeef. Klop 75 g boter luchtig met 100 g suiker, doe er sinaasappelrasp en -sap en 1 losgeklopt ei door. Spatel de bloem erdoor. Meng kwark en crème fraîche en spatel ook dit door het sinaasappelmengsel. Schep het mengsel in de springvorm op de deegbodem en bak de cheesecake 1¼-1½ uur in het midden van een voorverwarmde oven op 160°C. Laat de cheesecake in de vorm afkoelen en garneer royaal met frambozen.
Laat voor de vulling de kwark ca. 1 uur uitlekken in een zeef. Klop 75 g boter luchtig met 100 g suiker, doe er sinaasappelrasp en -sap en 1 losgeklopt ei door. Spatel de bloem erdoor. Meng kwark en crème fraîche en spatel ook dit door het sinaasappelmengsel. Schep het mengsel in de springvorm op de deegbodem en bak de cheesecake 1¼-1½ uur in het midden van een voorverwarmde oven op 160°C. Laat de cheesecake in de vorm afkoelen en garneer royaal met frambozen.