Recept
« Terug naar recepten
Gebakken sint jakobsmosselen met groene linzen
PT50M
Gebakken sint jakobsmosselen met groene linzen
Een heerlijk gebakken sint jakobsmosselen met groene linzen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken sint jakobsmosselen met groene linzen te bereiden
kook de linzen in 35 minuten beetgaar in kokend water.Voeg na 20 minuten een snufje zout toe.laat de linzen uitlekken en roer er direct 2 eetlepels olie door.verhit de knoflook 6 minuten in 2 eetlepels olie.Schep de knoflook uit de pan en stoof de tomaten met de tijm,rozemarijn,azijn en suiker 15 minuten op zacht vuur in dezelfde pan tot er een dikke saus ontstaat.breng op smaak met peper en zout 4 eetlepels olie en citroensap.Verwarm de linzen en de saus op zacht vuur.roer de peterselie ende basilicum door de saus.Roer de lente uitjes door de linzen en breng op smaak met peper en zout.Halveer de sint jakobsmosselen overlangs.Bak de schelpdieren in 2 eetlepels warme olie aan elke kant 1 minuut.Serveer ze aan spiesjes gestoken met de linzen en de tomatensaus.