Recept
« Terug naar recepten
Gebakken speculaasbanaan
PT15M
Gebakken speculaasbanaan
Een heerlijk gebakken speculaasbanaan recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
hobbykok
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken speculaasbanaan te bereiden
- Meng suiker en maïzena in een kom
- Voeg onder voortdurend roeren ei, boter, zout, rum en melk toe tot je een stevig beslag bekomt
- Verwarm de olie (frituur of een zware pan) tot +/- 190 °C
- Pel de bananen, bestrooi ze met kaneel en bruine suiker
- Wentel de bananen in het beslag
- Bak voorzichtig (+/- 2 à 3 min.) in de olie
- Laat uitlekken op keukenpapier
- Schik op een warm bord
- Bestuif lichtjes met bloemsuiker en kaneel
- Voeg opgeklopte gesuikerde slagroom en verkruimelde speculaas toe
- Voeg onder voortdurend roeren ei, boter, zout, rum en melk toe tot je een stevig beslag bekomt
- Verwarm de olie (frituur of een zware pan) tot +/- 190 °C
- Pel de bananen, bestrooi ze met kaneel en bruine suiker
- Wentel de bananen in het beslag
- Bak voorzichtig (+/- 2 à 3 min.) in de olie
- Laat uitlekken op keukenpapier
- Schik op een warm bord
- Bestuif lichtjes met bloemsuiker en kaneel
- Voeg opgeklopte gesuikerde slagroom en verkruimelde speculaas toe
Mara1alone zegt: