Recept
« Terug naar recepten
gebakken vleespasteitjes
PT30M
gebakken vleespasteitjes
Een heerlijk gebakken vleespasteitjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe gebakken vleespasteitjes te bereiden
Bak vlees en uien 3 min in de olie. Voeg knoflook, soja, zout en wijn toe. Kook zachtjes 2 min. en roer het maizenamengsel erdoor, tot het geheel dik is. Laat het afkoelen. Neem een rond deeglapje en doe een beetje vulling in het midden. Bevochtig de randen met een beetje bloempap, vouw de randen over de vulling en knijp het dicht. Frituur de pasteitjes in hete olie en laat ze goed uitlekken. Serveer ze met een chilisausdip.
Saus van sojasaus, azijn en spaanse pepers: 1,25 dl lichte sojasaus 2 el rijstazijn 2 rode spaanse pepers in reepjes gesneden. Roer de ingredienten door elkaar en laat enige tijd intrekken, verdeel over kleine schaaltjes in kleine porties, het is echt een dipsausje.
Saus van sojasaus, azijn en spaanse pepers: 1,25 dl lichte sojasaus 2 el rijstazijn 2 rode spaanse pepers in reepjes gesneden. Roer de ingredienten door elkaar en laat enige tijd intrekken, verdeel over kleine schaaltjes in kleine porties, het is echt een dipsausje.