Recept
« Terug naar recepten
Gebakken zalm met preisaus:
PT30M
Gebakken zalm met preisaus:
Een heerlijk gebakken zalm met preisaus: recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bert Allers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken zalm met preisaus: te bereiden
Voorbereiding:
maak eerst de saus.
Snijd het lichtgekleurde deel van de prei in ringetjes.
Snijd de geschilde aardappel in blokjes.
Breng de melk met de prei, de aardappel en de dragon aan de kook en laat circa 10 minuten zachtjes koken tot de aardappelblokjes goed gaar zijn.
Pureer het mengsel met de staafmixer of in de foodprocessor.
Roer desgewenst nog door een fijne zeef.
Bereiding:
Bedruppel de vis met het citroensap en laat kort intrekken.
Laat een koekenpan met een dikke bodem goed heet worden en verhit er wat boter en/of olie in.
Bak de vis in circa 3 minuten per kant net gaar.
( bak de vis zonodig in twee porties en houd de moten in een oven van 100°C.warm ).
Bestrooi met wat zout en peper.
Breng intussen de gepureerde saus aan de kook met de wijn en de crème fraîche, laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft en breng verder op smaak met wat zout en peper.
Verdeel wat saus over de borden en schep er de vis op.
Geef de rest van de saus apart.
Garneer desgewenst nog met een paar flinterdunne ringetjes prei.
Lekker met gekookte krieltjes, aardappelpuree of rijst en met worteltjes en peultjes als groenten.
maak eerst de saus.
Snijd het lichtgekleurde deel van de prei in ringetjes.
Snijd de geschilde aardappel in blokjes.
Breng de melk met de prei, de aardappel en de dragon aan de kook en laat circa 10 minuten zachtjes koken tot de aardappelblokjes goed gaar zijn.
Pureer het mengsel met de staafmixer of in de foodprocessor.
Roer desgewenst nog door een fijne zeef.
Bereiding:
Bedruppel de vis met het citroensap en laat kort intrekken.
Laat een koekenpan met een dikke bodem goed heet worden en verhit er wat boter en/of olie in.
Bak de vis in circa 3 minuten per kant net gaar.
( bak de vis zonodig in twee porties en houd de moten in een oven van 100°C.warm ).
Bestrooi met wat zout en peper.
Breng intussen de gepureerde saus aan de kook met de wijn en de crème fraîche, laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft en breng verder op smaak met wat zout en peper.
Verdeel wat saus over de borden en schep er de vis op.
Geef de rest van de saus apart.
Garneer desgewenst nog met een paar flinterdunne ringetjes prei.
Lekker met gekookte krieltjes, aardappelpuree of rijst en met worteltjes en peultjes als groenten.