Recept
« Terug naar recepten
Gebonden champignonssoep
PT30M
Gebonden champignonssoep
Een heerlijk gebonden champignonssoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Hermans
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebonden champignonssoep te bereiden
Zet het (koud) water op met de tabletten en de kip en houdt het tegen de kook aan.
Bak de champignons 10 minuten met peper en zout in de 10 gram boter.
Doe het vocht van de champignons bij de bouillon.
De kip is na ongeveer 10 minuten gaar. Schep deze uit de bouillon en zeef de bouillon door een natte doek.
Maak een roux van de boter en het meel.
Voeg beetje voor beetje de bouillon toe en blijf goed roeren zodat er telkens een bal ontstaat.
Als alle bouillon is toegevoegd doe je er de kip en champignons bij.
Roer vlak voor het opdienen de peterselie er door.
Bak de champignons 10 minuten met peper en zout in de 10 gram boter.
Doe het vocht van de champignons bij de bouillon.
De kip is na ongeveer 10 minuten gaar. Schep deze uit de bouillon en zeef de bouillon door een natte doek.
Maak een roux van de boter en het meel.
Voeg beetje voor beetje de bouillon toe en blijf goed roeren zodat er telkens een bal ontstaat.
Als alle bouillon is toegevoegd doe je er de kip en champignons bij.
Roer vlak voor het opdienen de peterselie er door.