KookJij

Gebonden Goulashsoep

Een heerlijk gebonden goulashsoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebonden Goulashsoep te bereiden

Snijd het vlees in kleine stukjes.
Verhit de boter in een braadpan en bak de stukjes vlees tot ze goudbruin zijn.
Strooi de bloem erover en laat deze ook kleuren.
Voeg de gesnipperde uien toe en zet het vuur lager. Als de uiensnippers goudgeel zijn de tomatenpuree, fijn gesneden knoflook, kummelzaadjes, marjoraan, paprikapoeder, kruidnagels en de in blokjes gesneden paprika toevoegen.
Voeg de 2,5 liter water en de bouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook.
Voeg de fijngeraspte aardappelen toe en laat de soep 3 uur trekken.
Zout en cayenne peper naar smaak toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

M. van loon

M. van loon zegt:
Majoraan hoort wel degelijk in een echte Gulashsoep en kummel- of karweizaad ook, anders krijg je nooit de real gulashsoep-smaak !!!!!!!
jose7

jose7 zegt:
De beste goulashsoep ever!!!
R.v.d.Woerd

R.v.d.Woerd zegt:
De lekkerste soep ever.
M. van loon

M. van loon zegt:
Ik was nog iets vergeten: probeer eens om voor deze goulashsoep het echte Hongaarse paprikapoeder te bemachtigen. Is online te bestellen. Ook dit geeft een heerlijks smaak!!!
vanloon

vanloon zegt:
Als Majoraan en Karweizaad niet aan deze soep worden toegevoegd, mis je toch echt de originele smaak van gulashsoep. Ik doe er zels, als de soep klaar is, een flinke scheut Rode Franse wijn bij. De soep is dan uitermate geschikt om op een avond met gasten te serveren met echt Limburgs "zwartbrood" of met een donker Duits brood. Ik maak ook wel eens de "Pizzasoep". Is binnen 15 minuten klaar en ik krijg er altijd complimenten voor!!!!
karin

karin zegt:
Het aller-aller belangrijkste is toch echt de basis. De bouillon en die is het best als je een hele ossestaart een paar uur zachtjes laat trekken. Verder alle ingrediënten zoals beschreven. Echt heerlijk!!!
Melanie

Melanie zegt:
Om de paprika lekkerder te maken kun je deze ook insmeren met olijfolie in de oven doen en dan het velletje er afhalen, erg goede soep, en vult lekker, maak het zo vaak mogelijk als ik veel tijd over heb, ( 1 keer in de maand ). Een aanrader, zeker weten!
Jose

Jose zegt:
Heerlijk recept, echt een aanrader.
M. v. Loon

M. v. Loon zegt:
Majoraan en Kummel moeten wel in deze soep, anders krijgt ze nooit de echte goulashsoep-smaak !!!!!!
kim temmink

kim temmink zegt:
Deze soep is echt heerlijk ik vind pers. alleen groene paprika wat minder dus doe ik er een in en de rest rode, deze soep is een aanrader!!!!!:p
john

john zegt:
Perfect ik doe ook altijd een beetje kerrie maar vooral niet teveel:p
Corrie

Corrie zegt:
Bedankt voor het recept. Ik ben dit recept ook aan het maken maar een beetje anders.Had alleen rundvlees uit de vriezer dus ik kook het nu samen gaar
Johanna

Johanna zegt:
'k Ben blij dat ik dit recept heb gevonden. De soep is echt heerlijk. 'k Heb nog extra toegevoegd: blik tomatenstukjes, 0,5 ltr gezeefde tomaten en een rookworst. Erg lekker!
Patrick

Patrick zegt:
Dirkje, de marjoraan is later bij getypt volgens mij.:D
dirkje

dirkje zegt:
Ik zie gewoon Marjoraan staan....