Recept
« Terug naar recepten
Gebonden Goulashsoep
PT210M
Gebonden Goulashsoep
Een heerlijk gebonden goulashsoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Peter van der Wilk
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
59
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebonden Goulashsoep te bereiden
Snijd het vlees in kleine stukjes.
Verhit de boter in een braadpan en bak de stukjes vlees tot ze goudbruin zijn.
Strooi de bloem erover en laat deze ook kleuren.
Voeg de gesnipperde uien toe en zet het vuur lager. Als de uiensnippers goudgeel zijn de tomatenpuree, fijn gesneden knoflook, kummelzaadjes, marjoraan, paprikapoeder, kruidnagels en de in blokjes gesneden paprika toevoegen.
Voeg de 2,5 liter water en de bouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook.
Voeg de fijngeraspte aardappelen toe en laat de soep 3 uur trekken.
Zout en cayenne peper naar smaak toevoegen.
Verhit de boter in een braadpan en bak de stukjes vlees tot ze goudbruin zijn.
Strooi de bloem erover en laat deze ook kleuren.
Voeg de gesnipperde uien toe en zet het vuur lager. Als de uiensnippers goudgeel zijn de tomatenpuree, fijn gesneden knoflook, kummelzaadjes, marjoraan, paprikapoeder, kruidnagels en de in blokjes gesneden paprika toevoegen.
Voeg de 2,5 liter water en de bouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook.
Voeg de fijngeraspte aardappelen toe en laat de soep 3 uur trekken.
Zout en cayenne peper naar smaak toevoegen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
M. van loon zegt:
vanloon zegt:
karin zegt:
Melanie zegt:
M. v. Loon zegt:
kim temmink zegt:
Corrie zegt:
M. van loon zegt: