Recept
« Terug naar recepten
Gebonden kippensoep
PT60M
Gebonden kippensoep
Een heerlijk gebonden kippensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
rigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebonden kippensoep te bereiden
Snij de kipfilet klein.
Laat de kipfilet en bouillonblokjes in 3 liter water trekken.
Het vlees uitnemen.
Bind met de boter en bloem de bouillon.
Voeg vlees, prei en champignons toe.
Zo nodig verdunnen met melk.
Laat de kipfilet en bouillonblokjes in 3 liter water trekken.
Het vlees uitnemen.
Bind met de boter en bloem de bouillon.
Voeg vlees, prei en champignons toe.
Zo nodig verdunnen met melk.
Huub zegt:
2: Kippensoep heeft de neiging snel zuur te worden. Na bereiding snel afkoelen is een eerste remedie. De tweede is natuurlijk: eten!
3: Melk kan niet in de diepvries, of ze nou in de soep zit of niet.
3: Verdunnen? Gewoon een beetje water, al dan niet met een stevige slok cognac of whisky erbij. Nooit met melk!!!!
4: Doe je het zo, dan zal er weinig overblijven om in te vriezen. Doe er een leuke salade bij en een lekker uit de oven knapperig brood van de 'Turk'.