Recept
« Terug naar recepten
Agnes Sorèl soep
PT90M
Agnes Sorèl soep
In mijn map, waarin ik recepten bewaar die ik ooit van andere kokkies heb
gekregen, kwam ik dit recept tegen. Ik realiseerde me dat ik deze soep al
een hele tijd niet meer had gemaakt en dat ik deze nog nooit on-line had
gezet. Dus maar weer eens gemaakt en bij deze ook geplaatst.
Als ik me niet vergis heb ik het recept van Annie, de moeder van vrienden
van ons, een echte keukenprinses die een steen nog lekker kon maken.
In het recept staat 50 gram gekookte ham en 50 gram rundertong
maar die laatste kon ik nergens vinden dus heb ik toen de hoeveelheid
gekookte ham maar verdubbeld.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Annie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Agnes Sorèl soep te bereiden
- Pittige bouillon trekken van kipfilet, tijm, laurier, foelie, peperkorrels, 2 kippenbouillontabletten en 1 ½ liter water (ongeveer een uurtje).
- De champignons en prei fijnsnijden en toevoegen aan de bouillon
- Smelt de boter en maak samen met de bloem een roux, voeg beetje bij beetje de melk toe.
- Meng de roux met de bouillon, roer goed door.
- Snijd het kippenvlees en voeg het samen met de fijngesneden gekookte ham en rundertong toe aan de soep.
- Maak indien nodig op smaak met peper/zout en/of bouillon.