Recept
« Terug naar recepten
Gebraden Fazant met zouthout,kaneel,gekonfijte ui en aardappelcrème
PT60M
Gebraden Fazant met zouthout,kaneel,gekonfijte ui en aardappelcrème
Een heerlijk gebraden fazant met zouthout,kaneel,gekonfijte ui en aardappelcrème recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraden Fazant met zouthout,kaneel,gekonfijte ui en aardappelcrème te bereiden
Smeer de fazant in met de olijfolie alle zijden.
Kruid met peper en zout.
Schil de uitjes en verdeel deze toe samen met de wortel (in stukjes gesneden) in een braadslede
Voeg de aromatische bestandsdelen toe (knoflook, kaneel, zoethout, jeneverbes, laurier) en verdeel de boter over het geheel.
Plaats folie over de braadslede en in de oven gedurende 40 min. aan 200 graden.
Besprenkel regelmatig met het braadvocht.
Haal de fazant ,de uitjes en wortelen eruit en laat rusten.
Bestrooi de pan met suiker en laat karameliseren.
Flambeer met 1 dl cognac en laat inkoken.
Voeg er de kalfsjus aan toe en laat voor de helft inkoken, breng op smaak met peper en zout.
Passeer de saus door een fijne zeef en werk af met wat olijfolie.
Kruid met peper en zout.
Schil de uitjes en verdeel deze toe samen met de wortel (in stukjes gesneden) in een braadslede
Voeg de aromatische bestandsdelen toe (knoflook, kaneel, zoethout, jeneverbes, laurier) en verdeel de boter over het geheel.
Plaats folie over de braadslede en in de oven gedurende 40 min. aan 200 graden.
Besprenkel regelmatig met het braadvocht.
Haal de fazant ,de uitjes en wortelen eruit en laat rusten.
Bestrooi de pan met suiker en laat karameliseren.
Flambeer met 1 dl cognac en laat inkoken.
Voeg er de kalfsjus aan toe en laat voor de helft inkoken, breng op smaak met peper en zout.
Passeer de saus door een fijne zeef en werk af met wat olijfolie.
fokke123 zegt:
proberen,naar mijn favorieten.