Recept
« Terug naar recepten
Gebraisseerd konijnenboutje
PT120M
Gebraisseerd konijnenboutje
Een heerlijk gebraisseerd konijnenboutje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Toine Hermsen:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraisseerd konijnenboutje te bereiden
Peper en zout de konijnenboutjes, wentel ze door de bloem en bak ze mooi bruin in ½ boter ½ olie. Leg vervolgens de bruine konijnenboutjes in een royale pan en bak de uien met de speklardons in het braadvet mooi bruin.
Ontvet de uien en het spek en voeg de overige ingrediënten toe. Laat de saus aan de kook komen en voeg dit aan de konijnenboutjes toe, vervolgens op laag vuur 1 tot 1 ½ uur langzaam laten garen. Serveer de konijnenboutjes met royaal saus en de begeleidende garnituren
Ontvet de uien en het spek en voeg de overige ingrediënten toe. Laat de saus aan de kook komen en voeg dit aan de konijnenboutjes toe, vervolgens op laag vuur 1 tot 1 ½ uur langzaam laten garen. Serveer de konijnenboutjes met royaal saus en de begeleidende garnituren