Recept
« Terug naar recepten
Gebrande banketbakkersroom met abrikozen
PT105M
Gebrande banketbakkersroom met abrikozen
Een heerlijk gebrande banketbakkersroom met abrikozen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
105 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebrande banketbakkersroom met abrikozen te bereiden
Probeer dit ook eens met verse frambozen of aardbeien! Heerlijk!
Breng de slagroom, melk, suiker en vanillesuiker aan de kook, haal het daarna van het vuur en laat mengsel even staan met de deksel op de pan.
Meng de eidooiers met de helft van het melk-room mengsel en giet het vervolgens weer terug. Verwarm het geheel al roerende tot de massa dik begint te worden. Neem de pan daarna van het vuur en giet de room door een fijne zeef.
Verdeel de abrikozen over 4 diepe borden en giet de room er overheen. Zet de borden vervolgens gedurende 60 minuten in een oven op 100C. Haal de borden uit de oven en laat het afkoelen in de koelkast.
Laat het sap van de abrikozen samen met het kaneelstokje op laag vuur tot een stroopje inkoken. Haal het stroopje door een zeef en laat het vervolgens afkoelen.
Bestrooi de afgekoelde room met een dun laagje rietsuiker en laat de suiker met een gasbrander/hobbybrander zachtjes goudbruin kleuren. Laat het gerecht afkoelen, zodat er een krokant korstje van suiker op de room komt.
Schep in het midden een bal vanille roomijs, besprenkel het dessert met het stroopje en serveer het direct.
Breng de slagroom, melk, suiker en vanillesuiker aan de kook, haal het daarna van het vuur en laat mengsel even staan met de deksel op de pan.
Meng de eidooiers met de helft van het melk-room mengsel en giet het vervolgens weer terug. Verwarm het geheel al roerende tot de massa dik begint te worden. Neem de pan daarna van het vuur en giet de room door een fijne zeef.
Verdeel de abrikozen over 4 diepe borden en giet de room er overheen. Zet de borden vervolgens gedurende 60 minuten in een oven op 100C. Haal de borden uit de oven en laat het afkoelen in de koelkast.
Laat het sap van de abrikozen samen met het kaneelstokje op laag vuur tot een stroopje inkoken. Haal het stroopje door een zeef en laat het vervolgens afkoelen.
Bestrooi de afgekoelde room met een dun laagje rietsuiker en laat de suiker met een gasbrander/hobbybrander zachtjes goudbruin kleuren. Laat het gerecht afkoelen, zodat er een krokant korstje van suiker op de room komt.
Schep in het midden een bal vanille roomijs, besprenkel het dessert met het stroopje en serveer het direct.