Recept
« Terug naar recepten
Gedroogde tomatenchips met mozzarella en basilicum
PT250M
Gedroogde tomatenchips met mozzarella en basilicum
Een heerlijk gedroogde tomatenchips met mozzarella en basilicum recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
250 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gedroogde tomatenchips met mozzarella en basilicum te bereiden
Was de tomaten, droog ze goed af en snijd ze in plakken van 1/2 centimeter. Leg ze op keukenpapier, zodat het vocht hier zoveel mogelijk intrekt. Bestrijk vervolgens een stuk bakpapier licht met zachte boter, leg deze op een bakplaat en bestrooi het licht met zeezout. Leg hierop de tomatenplakken. Dek de tomatenplakken af met een stuk bakpapier en zet de bakplaat in de oven op de laagste stand van de oven 50 graden. Laat de tomaten in ongeveer 4 uur drogen. Laat ze dan afkoelen en bewaar de tomaten in een luchtdicht afsluitbare doos tot gebruik. Leg de tomaten dakpansgewijs op een bord met om en om plakjes mozzarella. Bestrooi het geheel met versgemalen peper en besprenkelen met olijfolie. Frituur licht de basilicumblaadjes in hete olie. Uit laten lekken op keukenpapier en het gerecht hiermee garneren.
camilla zegt: