Recept
« Terug naar recepten
Geen smoesjes maar moesjes
PT50M
Geen smoesjes maar moesjes
Een heerlijk geen smoesjes maar moesjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
28 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
de vorket
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geen smoesjes maar moesjes te bereiden
Fileer de vis en verwijder vel en graten. Zorg dat alle ingrediënten goed koud zijn.
Maak nu een mousse, in de keukenmachine, van de makreel met 100 gram Mon-Chou en een beetje van de boter. Breng op smaak met sap van de sinaasappel, peper en eventueel zout. Koud wegzetten.
Kook de kwarteleitjes hard. Pel ze en snij in de lengte door. Kunnen gevuld worden met verschillende mousses.
Doe ook zo met de forel. Maar geen sinaasappelsap toevoegen. Voor het overige hetzelfde als makreel.
Zalm idem als boven. Mocht de mousse te dik zijn, voeg dan een paar lepels crème fraîche toe.
Voor de kaas mousse; de geraspte kaas met Mon-Chou en een beetje crème fraîche in de keuken machine draaien. Op het laatst de zeer fijn gesneden bieslook toevoegen.
Zet de toastjes klaar.
Neem een spuitzak met kartelmondstuk en spuit rozetjes in de cupjes.
Garneren met de zalmeitjes en het groen. Zorg met het garneren voor variatie. Koud weg zetten tot gebruik.
De kaas rozetjes garneren met een kappertje .
Leg ze op een presenteer schaal en laat opstijven in de koeling.
Maak nu een mousse, in de keukenmachine, van de makreel met 100 gram Mon-Chou en een beetje van de boter. Breng op smaak met sap van de sinaasappel, peper en eventueel zout. Koud wegzetten.
Kook de kwarteleitjes hard. Pel ze en snij in de lengte door. Kunnen gevuld worden met verschillende mousses.
Doe ook zo met de forel. Maar geen sinaasappelsap toevoegen. Voor het overige hetzelfde als makreel.
Zalm idem als boven. Mocht de mousse te dik zijn, voeg dan een paar lepels crème fraîche toe.
Voor de kaas mousse; de geraspte kaas met Mon-Chou en een beetje crème fraîche in de keuken machine draaien. Op het laatst de zeer fijn gesneden bieslook toevoegen.
Zet de toastjes klaar.
Neem een spuitzak met kartelmondstuk en spuit rozetjes in de cupjes.
Garneren met de zalmeitjes en het groen. Zorg met het garneren voor variatie. Koud weg zetten tot gebruik.
De kaas rozetjes garneren met een kappertje .
Leg ze op een presenteer schaal en laat opstijven in de koeling.