Recept
« Terug naar recepten
Geflambeerde tournedos met peulen en krieltjes
PT30M
Geflambeerde tournedos met peulen en krieltjes
Een heerlijk geflambeerde tournedos met peulen en krieltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ron Docter
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen creatie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geflambeerde tournedos met peulen en krieltjes te bereiden
Bak in een koekenpan met roomboter de voorgekookte krieltjes op een laag vuur. Als deze half gaar zijn strooi er dan wat majoraan overheen en meng dit door de kriel.
Kook ondertussen in een pan met water en zout de peulen totdat deze bijna gaar zijn. Ze moeten een zgn. "bite" hebben. Giet deze dan af.
Als de kriel en de peulen bijna klaar zijn, kruidt dan het vlees met wat zout en peper.
Doe in een schone koekenpan ruim roomboter en bak het vlees (ongeveer 3 minuten aan beide zijden)
Doe dan een flinke scheut cognac in het kleine steelpannetje en verwarm dit. Steek de cognac aan en gooi dit al brandende over de tournedos.
Als de vlam uit is, haal dan het vlees uit de pan en laat het even een minuutje rusten.
Leg de peulen als een soort bedje in het midden van het bord en leg daar bovenop de tournedos.
Garneer daaromheen de gebakken kriel.
Schep eventueel wat bakvocht van het vlees over de borden.
Kook ondertussen in een pan met water en zout de peulen totdat deze bijna gaar zijn. Ze moeten een zgn. "bite" hebben. Giet deze dan af.
Als de kriel en de peulen bijna klaar zijn, kruidt dan het vlees met wat zout en peper.
Doe in een schone koekenpan ruim roomboter en bak het vlees (ongeveer 3 minuten aan beide zijden)
Doe dan een flinke scheut cognac in het kleine steelpannetje en verwarm dit. Steek de cognac aan en gooi dit al brandende over de tournedos.
Als de vlam uit is, haal dan het vlees uit de pan en laat het even een minuutje rusten.
Leg de peulen als een soort bedje in het midden van het bord en leg daar bovenop de tournedos.
Garneer daaromheen de gebakken kriel.
Schep eventueel wat bakvocht van het vlees over de borden.