Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde cocktailhapjes
PT60M
Gefrituurde cocktailhapjes
Een heerlijk gefrituurde cocktailhapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde cocktailhapjes te bereiden
Van gezeefde bloem, zout, boter,eidooier en water snel een stevig maar toch soepel deeg kneden. In plasticfolie wikkelen en 1 uur in de koelkast zetten. Het deeg op een met bloem bestoven werkvlakdun uitrollen. Cirkels van 6 cm uitsteken of voor de rechthoekige hapjes het deeg in stukken snijden van 5x6 cm. De schimmelkaas fijnprakken en vermengen met de overige ingrediënten voor de kaasvulling. De ingrediënten voor de kaviaarvulling vermengen. Op elk stukje deeg een theelepel kaas of kaviaarvulling scheppen. Dichtvouwen en de randen dicht drukken. De hapjes bestrijken met het losgeklopte eiwit en door het paneermeel halen. Een ruime hoeveelheid frituurolie verhitten tot 180 graden. De hapjes in kleine porties goudgeel bakken. Met een schuimspaan uit het vet nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Warm of koud serveren.