Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde heilbot met mangosalade
PT20M
Gefrituurde heilbot met mangosalade
Een heerlijk gefrituurde heilbot met mangosalade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Vis vooraf (Libelle)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde heilbot met mangosalade te bereiden
1. Schil de mango en de avocado en snij ze in schijfjes. Meng met de sesamolie, het citroensap en de zoetzure saus. Meng de fijngesnipperde koriander onder de salade. Breng op smaak met peper en zout.
2. Spoel de heilbotfilet, dep droog en snij in blokjes van 3 cm. Kruid met peper, zout en citroensap.
3. Meng de bloem met spuitwater tot een glad beslag. Doe er wat zou bij. Verhit de frituurolie, dompel de visblokjes in het deeg en bak meteen in de olie tot ze knapperig en goudgeel zijn. laat ze wat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de mangosalade en werk af met wat verse koriander.
2. Spoel de heilbotfilet, dep droog en snij in blokjes van 3 cm. Kruid met peper, zout en citroensap.
3. Meng de bloem met spuitwater tot een glad beslag. Doe er wat zou bij. Verhit de frituurolie, dompel de visblokjes in het deeg en bak meteen in de olie tot ze knapperig en goudgeel zijn. laat ze wat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de mangosalade en werk af met wat verse koriander.