Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde Kip Kentucky Stijl met Vélouté Saus
PT75M
Gefrituurde Kip Kentucky Stijl met Vélouté Saus
Een heerlijk gefrituurde kip kentucky stijl met vélouté saus recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde Kip Kentucky Stijl met Vélouté Saus te bereiden
1).Bestuif de kip met bloem.
2).Haal de stukken kip door de karnemelk-eieren.
3).Haal de kip vervolgens door een mix van bloem-zout-peper.
4).Frituur de kip gaar :
-15 à 20 minuten wanneer vel en bot aanwezig zijn
-± 10 minuten zonder vel (en bot)
5).Prepareer de velouté saus:
6).Smelt de boter in een pannetje en roer de bloem er door heen, zonder bruin te worden.
7).Roer dan geleidelijk de bouillon er door en kook lang genoeg om de bloem te garen.
2).Haal de stukken kip door de karnemelk-eieren.
3).Haal de kip vervolgens door een mix van bloem-zout-peper.
4).Frituur de kip gaar :
-15 à 20 minuten wanneer vel en bot aanwezig zijn
-± 10 minuten zonder vel (en bot)
5).Prepareer de velouté saus:
6).Smelt de boter in een pannetje en roer de bloem er door heen, zonder bruin te worden.
7).Roer dan geleidelijk de bouillon er door en kook lang genoeg om de bloem te garen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er rijst bij met worteltjes en doperwtjes.