De naam van de saus refereert aan 2 dingen:
1).TONKATSU saus is een dikke, zoetige Japanse BBQ saus
2).In California is er een zeer bekende kok met "Katsu" als naam.
In Californie en in Hong Kong worden zijn recepten veel gemaakt.
Typisch Japans: I.p.v.kip gebruiken we platgeslagen varkensvlees (schnitzels!!!)
***Serveer de Kippenschnitzel of varkensschnitzel met mosterd en rijst en de KATSU-saus.
Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde Kip met Katsu-Saus
PT45M
Gefrituurde Kip met Katsu-Saus
Een heerlijk gefrituurde kip met katsu-saus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Japan
Bron:
Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde Kip met Katsu-Saus te bereiden
1).De kippendijen ontbenen en ontvellen, maar wel zoveel mogelijk aan één stuk houden.
2).Doe de geschoonde kippendij tussen 2 vellen plastic en sla met bv een koekenpan de dij dunner tot ongeveer 1,1/2 cm dikte. Doe dat met alle kippendijen
3).Wrijf alle kippendijen in met zout en peper en bestuif ze met bloem. Klop het teveel aan bloem er af.
4).Nu de gebloemde kippendij in het bord met geklutst ei dopen en het teveel er af laten lopen.
5).De kippendij nu in de panko-paneer drukken, zodat er zoveel mogelijk panko kruim blijft kleven aan de kippendij.
6).Leg de dijen even weg op een schaal met bakpapier.
7).Wanneer de frituur-olie op temperatuur is de kippendij 3 minuten aan elke zijde laten frituren en vervolgens af laten druipen op keukenpapier. Houd ze warm
8).Voor de saus doen we alle ingredienten bij elkaar, roeren goed door, brengen de inhoud aan de kook en laten vervolgens de saus rustig gedurende een half uur inkoken.Zo nu en dan omroeren.
2).Doe de geschoonde kippendij tussen 2 vellen plastic en sla met bv een koekenpan de dij dunner tot ongeveer 1,1/2 cm dikte. Doe dat met alle kippendijen
3).Wrijf alle kippendijen in met zout en peper en bestuif ze met bloem. Klop het teveel aan bloem er af.
4).Nu de gebloemde kippendij in het bord met geklutst ei dopen en het teveel er af laten lopen.
5).De kippendij nu in de panko-paneer drukken, zodat er zoveel mogelijk panko kruim blijft kleven aan de kippendij.
6).Leg de dijen even weg op een schaal met bakpapier.
7).Wanneer de frituur-olie op temperatuur is de kippendij 3 minuten aan elke zijde laten frituren en vervolgens af laten druipen op keukenpapier. Houd ze warm
8).Voor de saus doen we alle ingredienten bij elkaar, roeren goed door, brengen de inhoud aan de kook en laten vervolgens de saus rustig gedurende een half uur inkoken.Zo nu en dan omroeren.