Dit gerecht bereid ik niet alleen als hoofdgerecht, maar geef ik ook op feestjes bij een buffet. (lekker met bijv. Sweet Chilidipsaus, zie recept)
Ook prima als voorgerechtje.
Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde kip met walnoot en sherry(Tsja-Ho-Tow-Tji-Pien)
PT20M
Gefrituurde kip met walnoot en sherry(Tsja-Ho-Tow-Tji-Pien)
Een heerlijk gefrituurde kip met walnoot en sherry(tsja-ho-tow-tji-pien) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Chinees Kookboek D. Chang 1974
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde kip met walnoot en sherry(Tsja-Ho-Tow-Tji-Pien) te bereiden
Het kippenvlees in hapklare, niet te dikke stukken snijden.
Meng het vlees met zout + peper + sherry. Zorg dat al het vlees er mee in aanraking is geweest.
Zet het vlees even apart en klop ondertussen de eiwitten even los, voeg de maïzena toe en roer het geheel tot een egale massa.
Strooi de gehakte walnoten in een diep bord.
De olie in een diepe pan of wok verhitten.
Doop de stukjes kip één voor één in het eiwitmengsel en wentel ze dan door de walnoten. Goed aandrukken..
De kipstukjes frituren tot goudbruin (niet teveel tegelijk)
Schep ze uit de olie, laat ze uitlekken en hou ze warm tot alle stukjes gefrituurd zijn.
Meng het vlees met zout + peper + sherry. Zorg dat al het vlees er mee in aanraking is geweest.
Zet het vlees even apart en klop ondertussen de eiwitten even los, voeg de maïzena toe en roer het geheel tot een egale massa.
Strooi de gehakte walnoten in een diep bord.
De olie in een diepe pan of wok verhitten.
Doop de stukjes kip één voor één in het eiwitmengsel en wentel ze dan door de walnoten. Goed aandrukken..
De kipstukjes frituren tot goudbruin (niet teveel tegelijk)
Schep ze uit de olie, laat ze uitlekken en hou ze warm tot alle stukjes gefrituurd zijn.