Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde langoestines op courgettetaartje en co
PT120M
Gefrituurde langoestines op courgettetaartje en co
Een heerlijk gefrituurde langoestines op courgettetaartje en co recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Koken op sterrenniveau
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde langoestines op courgettetaartje en co te bereiden
kleine taartvormpjes, een fijne zeef, wat keukenpapier, een diepe koekenpan en voorverwarmde borden.
Bereidingswijze
Gebruik een wijn zoals bijvoorbeeld een Bergerac sec.
Verwarm de grill in 7 minuten voor. Verwijder de schalen van de langoestines, houd de staarten en scharen apart. Gebruik de schalen voor de saus. Vet de vormpjes in.
Zet de schalen samen met het bouquet garni aan in de hete olie. Roer de tomatenpuree erdoor en blus het geheel af met de wijn en fumet. Laat dit geheel een half uurtje trekken.
Zeef het vocht en kook het in tot de helft. Snijd intussen de paprika in piepkleine blokjes (brunoise). Bind de saus eventueel met wat aangelengde aardappelzetmeel en roer de paprikablokjes door de saus. Snijd de courgette in lange repen en grill deze onder de ovengrill lichtbruin en gaar. Zet vervolgens weer de ovenstand op circa 150 graden Celsius.
Kook de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking gaar in de bouillon. Snijd ondertussen de overige ingredi?nten in piepkleine blokjes (brunoise). Meng de diverse blokjes.
Bekleed de vormpjes met de courgette en vul deze met de couscous en het groentemengsel. Laat de taartjes in de voorverwarmde oven door en door warm worden. Maak de schorseneren en de aardappels schoon en snijd ze in flinterdunne plakjes, vergeet de plakjes niet te wassen om aan elkaar plakken te voorkomen.
Haal de langoestinestaartjes eerst door de losgeklopte eidooiers en paneer ze vervolgens met het broodkruim. Laat het geheel even drogen. Verwarm de olie tot circa 180 graden Celsius en frituur achtereenvolgens de aardappel-, schorseneerplakjes, basilicumblaadjes, langoustinescharen en -staartjes goudbruin. Laat alles goed uitlekken op keukenpapier.
Stort de taartjes op de warme borden en leg hier de langoestinestaartjes op. Garneer met de aardappelchips, schorseneren, basilicum en langoustinescharen en schep de saus rond het gerecht.
Bereidingswijze
Gebruik een wijn zoals bijvoorbeeld een Bergerac sec.
Verwarm de grill in 7 minuten voor. Verwijder de schalen van de langoestines, houd de staarten en scharen apart. Gebruik de schalen voor de saus. Vet de vormpjes in.
Zet de schalen samen met het bouquet garni aan in de hete olie. Roer de tomatenpuree erdoor en blus het geheel af met de wijn en fumet. Laat dit geheel een half uurtje trekken.
Zeef het vocht en kook het in tot de helft. Snijd intussen de paprika in piepkleine blokjes (brunoise). Bind de saus eventueel met wat aangelengde aardappelzetmeel en roer de paprikablokjes door de saus. Snijd de courgette in lange repen en grill deze onder de ovengrill lichtbruin en gaar. Zet vervolgens weer de ovenstand op circa 150 graden Celsius.
Kook de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking gaar in de bouillon. Snijd ondertussen de overige ingredi?nten in piepkleine blokjes (brunoise). Meng de diverse blokjes.
Bekleed de vormpjes met de courgette en vul deze met de couscous en het groentemengsel. Laat de taartjes in de voorverwarmde oven door en door warm worden. Maak de schorseneren en de aardappels schoon en snijd ze in flinterdunne plakjes, vergeet de plakjes niet te wassen om aan elkaar plakken te voorkomen.
Haal de langoestinestaartjes eerst door de losgeklopte eidooiers en paneer ze vervolgens met het broodkruim. Laat het geheel even drogen. Verwarm de olie tot circa 180 graden Celsius en frituur achtereenvolgens de aardappel-, schorseneerplakjes, basilicumblaadjes, langoustinescharen en -staartjes goudbruin. Laat alles goed uitlekken op keukenpapier.
Stort de taartjes op de warme borden en leg hier de langoestinestaartjes op. Garneer met de aardappelchips, schorseneren, basilicum en langoustinescharen en schep de saus rond het gerecht.