Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde mosselen met kruidenslaatje
PT40M
Gefrituurde mosselen met kruidenslaatje
Een heerlijk gefrituurde mosselen met kruidenslaatje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle-lekker.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde mosselen met kruidenslaatje te bereiden
Snipper de ui en stoof 'm glazig in de wok, in wat olijfolie. Doe er de schoongemaakte mosselen bij en flink wat peper. Laat de mosselen openkomen. Ze moeten nog mooi 'baveuse' zijn (dus niet door en door gaar). Laat afkoelen en haal de mosselen uit de schelp.
Hak 1/3 van de kruiden fijn en meng ze, met de limoenschil en wat peper en zout, door de panko totdat die groen ziet.
Verwerk de rest van de kruiden tot een groen slaatje waarop je straks de mosselen kunt serveren.
Maak het dipsausje: pers de knoflook en meng 'm door de yoghurt. Roer er ook een scheutje olijfolie door. Kruid met peper en zout. Werk af met wat gehakte munt.
Haal de mosseltjes eerst door de bloem, dan door losgeklopt ei en vervolgens door de kruidenpanko. Verwarm de frituurolie tot 170°C en frituur de mosseltjes heel kort, tot ze krokant zijn. Laat uitlekken en serveer met het kruidenslaatje en de yoghurtdressing.
Hak 1/3 van de kruiden fijn en meng ze, met de limoenschil en wat peper en zout, door de panko totdat die groen ziet.
Verwerk de rest van de kruiden tot een groen slaatje waarop je straks de mosselen kunt serveren.
Maak het dipsausje: pers de knoflook en meng 'm door de yoghurt. Roer er ook een scheutje olijfolie door. Kruid met peper en zout. Werk af met wat gehakte munt.
Haal de mosseltjes eerst door de bloem, dan door losgeklopt ei en vervolgens door de kruidenpanko. Verwarm de frituurolie tot 170°C en frituur de mosseltjes heel kort, tot ze krokant zijn. Laat uitlekken en serveer met het kruidenslaatje en de yoghurtdressing.
Anna zegt: