Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde scampi met rijsttaartjes
PT25M
Gefrituurde scampi met rijsttaartjes
Een heerlijk gefrituurde scampi met rijsttaartjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Uncle Ben's
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde scampi met rijsttaartjes te bereiden
Pel de scampi maar laat het staartje eraan. Dep goed droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verpak elke scampi zo in een wontonvelletje, dat het staartje nog zichtbaar is. Bestrijk de randen met losgeroerde eidooier en druk ze op elkaar, zodat de pakketjes dicht blijven. Frituur de scampipakketjes goudbruin in frituurolie op 180° C. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Kook of stoom de rijst gaar volgens de verpakking. Voeg 2 eetl. sojasaus bij de rijst en meng goed. Schep een paar eetl. rijst in een bakringetje. Druk goed aan en druk het rijsttaartje met de rugkant van de lepel meteen op een bord. Werk elk rijsttaartje af met wat lente-ui of gehakte bieslook. Leg er een gefrituurde scampi bij. Serveer met wat extra sojasaus in een kommetje apart.