Recept
« Terug naar recepten
Geglaceerde rode bietjes
PT20M
Geglaceerde rode bietjes
Een heerlijk geglaceerde rode bietjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Christiaan Vanparys
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
120 kCal energie
2 Gram eiwit
4 Gram vet
19 Gram koolhydraten
2 Gram eiwit
4 Gram vet
19 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geglaceerde rode bietjes te bereiden
1. Snijd de bietjes in vieren.
2. Pel de mandarijnen of sinaasappel en verdeel ze in losse partjes.
3. Verwijder zorgvuldig de witte velletjes.
4. Blancheer de sinaasappel ca. 1 min. in kokend water.
5. Giet af, laat schrikken en zet apart.
6. Smelt boter met suiker tot de boter begint te schuimen en laat deze carameliseren.
7. Wentel er de rode bietjes door tot de caramel is opgelost.
8. Voeg de mandarijnen of sinaasappel toe, verwarm ze kort mee.
9. Breng op smaak en serveer bestrooid met sinaasappelschil.
2. Pel de mandarijnen of sinaasappel en verdeel ze in losse partjes.
3. Verwijder zorgvuldig de witte velletjes.
4. Blancheer de sinaasappel ca. 1 min. in kokend water.
5. Giet af, laat schrikken en zet apart.
6. Smelt boter met suiker tot de boter begint te schuimen en laat deze carameliseren.
7. Wentel er de rode bietjes door tot de caramel is opgelost.
8. Voeg de mandarijnen of sinaasappel toe, verwarm ze kort mee.
9. Breng op smaak en serveer bestrooid met sinaasappelschil.