Recept
« Terug naar recepten
Geglaceerde rode bietjes
PT20M
Geglaceerde rode bietjes
Een heerlijk geglaceerde rode bietjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geglaceerde rode bietjes te bereiden
Schil de gekookte bietjes en snijd ze in vieren.
Pel de mandarijnen en verdeel ze in losse partjes.
Verwijder zorgvuldig de witte velletjes.
Blacheer de sinaasappelschil ca. 1 min. in kokend water.
Giet af en zet apart.
Smelt de boter met suiker tot de boter begint te schuimen en laat deze carameliseren.
Wentel er de rode bietjes door tot de caramel is opgelost.
Voeg de mandarijnen toe, verwarm ze kort mee.
Breng op smaak en serveer bestrooid met sinaasappelschil.
Pel de mandarijnen en verdeel ze in losse partjes.
Verwijder zorgvuldig de witte velletjes.
Blacheer de sinaasappelschil ca. 1 min. in kokend water.
Giet af en zet apart.
Smelt de boter met suiker tot de boter begint te schuimen en laat deze carameliseren.
Wentel er de rode bietjes door tot de caramel is opgelost.
Voeg de mandarijnen toe, verwarm ze kort mee.
Breng op smaak en serveer bestrooid met sinaasappelschil.