Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde aardappelplakjes
PT60M
Gegratineerde aardappelplakjes
Een heerlijk gegratineerde aardappelplakjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde aardappelplakjes te bereiden
Schil en was de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.Besmeer een ovenvaste schaal niet te dun met boter en leg er een laagje aardappelplakjes in.Bestrooi deze met wat nootmuskaat.peper, zout en kaas.Leg er weer aardappelplakjes bovenop en bestrooi ze weer.Ga zo door tot alles op is.Zorg ervoor dat de laatste laag uit kaas bestaat.Klop de koffieroom,melk en de eieren door elkaar en knijp er de knoflook erboven uit.Giet dit mengsel in de schaal.dek de schaal af en zet deze in een voorverwarmde oven (200C) en bak ze 40 min.Haal de deksel of folie weg en laat de bovenkant goudbruin worden.
Lekker met alle soorten gegrild vlees en een lekkere frisse salade.
Lekker met alle soorten gegrild vlees en een lekkere frisse salade.