Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde boerenkool met rookworst
PT50M
Gegratineerde boerenkool met rookworst
Een heerlijk gegratineerde boerenkool met rookworst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde boerenkool met rookworst te bereiden
Kook de aardappels in een pan met een bodem water en zout afgedekt in ca. 25 minuten gaar.
Verwarm intussen de ovengrill voor.
Smelt 50 gram boter in een pan en smoor hierin de boerenkool met tomaat, zout en peper afgedekt ca. 10 minuten op zacht vuur.
Verwarm melk met de overige boter in een steelpan.
Giet na ca. 25 minuten de aardappels af, stamp de aardappels met een pureestamper tot puree en roer de warme melk door de puree.
Roer het ei door de warme aardappelpuree.
Schep tenslotte de boerenkool met tomaat door de aardappelpuree.
Breng de boerenkoolstamppot op smaak met zout en peper.
Schep de helft van de stamppot op de bodem van de ovenschaal.
Verdeel de plakjes rookworst over de stamppot.
Schep de overige stamppot over de rookworst.
Strooi de geraspte kaas over de boerenkoolschotel en laat deze onder de ovengrill gratineren tot het gerecht een bruin korstje heeft.
Verwarm intussen de ovengrill voor.
Smelt 50 gram boter in een pan en smoor hierin de boerenkool met tomaat, zout en peper afgedekt ca. 10 minuten op zacht vuur.
Verwarm melk met de overige boter in een steelpan.
Giet na ca. 25 minuten de aardappels af, stamp de aardappels met een pureestamper tot puree en roer de warme melk door de puree.
Roer het ei door de warme aardappelpuree.
Schep tenslotte de boerenkool met tomaat door de aardappelpuree.
Breng de boerenkoolstamppot op smaak met zout en peper.
Schep de helft van de stamppot op de bodem van de ovenschaal.
Verdeel de plakjes rookworst over de stamppot.
Schep de overige stamppot over de rookworst.
Strooi de geraspte kaas over de boerenkoolschotel en laat deze onder de ovengrill gratineren tot het gerecht een bruin korstje heeft.
Ciska zegt: