Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde griesmeelrondjes uit Rome
PT45M
Gegratineerde griesmeelrondjes uit Rome
Een heerlijk gegratineerde griesmeelrondjes uit rome recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde griesmeelrondjes uit Rome te bereiden
Verwarm de oven in 10 minuten voor op 200 graden Celsius. Breng intussen de melk met wat zout in een wijde pan aan de kook. Strooi al roerend de griesmeel erin. Kook de griesmeel al roerend in circa 3 tot 5 minuten tot een dikke brei die van de panwand los laat. Roer, van het vuur af, de helft van de kaas, de helft van de boter en de eidooiers erdoor. Breng het op smaak met zout en een snufje nootmuskaat. Strijk het griesmeelmengsel op een gladde plaat (bijvoorbeeld een bakplaat of een ondiepe schaal) uit tot een lap van circa 1 centimeter dik. Laat deze lap afkoelen.
Steek er met het glas rondjes uit. Leg de rondjes dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal. Smelt de rest van de boter en schenk deze over de griesmeelrondjes. Strooi de rest van de kaas erover. Gratineer de rondjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
Steek er met het glas rondjes uit. Leg de rondjes dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal. Smelt de rest van de boter en schenk deze over de griesmeelrondjes. Strooi de rest van de kaas erover. Gratineer de rondjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin.