Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde groene asperges + witte truffelolie
PT30M
Gegratineerde groene asperges + witte truffelolie
Een heerlijk gegratineerde groene asperges + witte truffelolie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
seasons receptenbundel
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde groene asperges + witte truffelolie te bereiden
Breek van de asperges de onderste harde stukken af en snijd de stengels in stukjes van 2 cm.
Breng water met zout aan de kook en kook de asperges in 2-3 minuten beetgaar.
Breng de room aan de kook, roer de kaas erdoor en daarna de boter.
Breng deze saus op smaak met zout en peper.
Roer de uitgelekte asperges erdoor.
Schep de asperges met de saus op 4 borden en zet deze kort in de oven om te gratineren.
Sprenkel de truffelolie er over.
Breng water met zout aan de kook en kook de asperges in 2-3 minuten beetgaar.
Breng de room aan de kook, roer de kaas erdoor en daarna de boter.
Breng deze saus op smaak met zout en peper.
Roer de uitgelekte asperges erdoor.
Schep de asperges met de saus op 4 borden en zet deze kort in de oven om te gratineren.
Sprenkel de truffelolie er over.