Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde Macaroni
PT10M
Gegratineerde Macaroni
Een heerlijk gegratineerde macaroni recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karel Dijkers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Karel Dijkers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde Macaroni te bereiden
kook de macaroni gaar in ca 8 minuten in de grote pan.
Ondertussen ongeveer 50 gr. bakboter in de kleine pan smelten, fruit hier de gesnipperde ui in.
Voeg dan de melk en koffieroom toe om vervolgens onder voortdurend roeren de bloem en de kerrie toe te voegen.
Doe hierbij het zout en de peper en 1/3 deel van de geraspte kaas.
Als de kaas is gesmolten het ei erbij doen en goed doorroeren, het vuur kan nu uit onder de pan.
Snij de smac of lunchworst in blokjes en voeg die toe aan de saus.
De saus vermengen met de macaroni en in de beboterde ovenschaal doen.
Dek dit af met een mengsel van paneermeel en de rest van de geraspte kaas.
Vervolgens het geheel 25 minuten in de voorverwarmde oven op 225 graden of 200 graden hetelucht.
Op de borden de aromat naar smaak toevoegen.
Ondertussen ongeveer 50 gr. bakboter in de kleine pan smelten, fruit hier de gesnipperde ui in.
Voeg dan de melk en koffieroom toe om vervolgens onder voortdurend roeren de bloem en de kerrie toe te voegen.
Doe hierbij het zout en de peper en 1/3 deel van de geraspte kaas.
Als de kaas is gesmolten het ei erbij doen en goed doorroeren, het vuur kan nu uit onder de pan.
Snij de smac of lunchworst in blokjes en voeg die toe aan de saus.
De saus vermengen met de macaroni en in de beboterde ovenschaal doen.
Dek dit af met een mengsel van paneermeel en de rest van de geraspte kaas.
Vervolgens het geheel 25 minuten in de voorverwarmde oven op 225 graden of 200 graden hetelucht.
Op de borden de aromat naar smaak toevoegen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
kareldijkers zegt:
Kan inderdaad machtig zijn, misschien dat je een andere kaas kunt proberen. De kaas maakt het machtig, maar ja die korst erop is zo lekker.
groetjes,
Karel
Lisa zegt: