KookJij

Gegratineerde Macaroni

Een heerlijk gegratineerde macaroni recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Karel Dijkers
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegratineerde Macaroni te bereiden

kook de macaroni gaar in ca 8 minuten in de grote pan.
Ondertussen ongeveer 50 gr. bakboter in de kleine pan smelten, fruit hier de gesnipperde ui in.
Voeg dan de melk en koffieroom toe om vervolgens onder voortdurend roeren de bloem en de kerrie toe te voegen.
Doe hierbij het zout en de peper en 1/3 deel van de geraspte kaas.
Als de kaas is gesmolten het ei erbij doen en goed doorroeren, het vuur kan nu uit onder de pan.
Snij de smac of lunchworst in blokjes en voeg die toe aan de saus.
De saus vermengen met de macaroni en in de beboterde ovenschaal doen.
Dek dit af met een mengsel van paneermeel en de rest van de geraspte kaas.
Vervolgens het geheel 25 minuten in de voorverwarmde oven op 225 graden of 200 graden hetelucht.
Op de borden de aromat naar smaak toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lisa

Lisa zegt:
Die kaas, de boter, het ei en zeker de lunchworst...die maken het allemaal machtig denk ik. Gebruik dan liever blokjes ham en wat minder boter, want dit is een ware calorieenbom. Ook de hoeveelheid die je eet telt mee! Gebruik i.p.v. koffieroom halfvolle koffiemelk, dit proef je er niet in terug.
kareldijkers

kareldijkers zegt:
Hoi seahunter,
Kan inderdaad machtig zijn, misschien dat je een andere kaas kunt proberen. De kaas maakt het machtig, maar ja die korst erop is zo lekker.

groetjes,

Karel
seahunter

seahunter zegt:
Ik vond het heerlijk,mijn vrouw vond het wat machtig.
djmagich

djmagich zegt:
Gisteren gemaakt, Wat is dit lekker zeg! Zeker een aanrader!