Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde macaroni met Knacki
PT30M
Gegratineerde macaroni met Knacki
Een heerlijk gegratineerde macaroni met knacki recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Traktatie
- > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde macaroni met Knacki te bereiden
Kook de macaroni in gezouten water gedurende ongeveer de helft + 1 minuut van de op de verpakking aangegeven tijd (dus iets minder dan 5 minuten als er 7 minuten aanbevolen wordt). Afgieten, met een beetje koud water spoelen en verder laten uitlekken. Smelt de boter in een steelpan en bestrooi ze met bloem. Meng gedurende 30 seconden met een garde en voeg er vervolgens beetje bij beetje de melk al roerend aan toe. Breng stilaan aan de kook en laat wat doorsudderen tot de saus wat dikker geworden is. Haal de pan van het vuur en werk de bereiding verder af met de helft van de geraspte kaas, muskaatnoot, peper en zout. Plaats de macaroni in een ovenvaste schotel en voeg er de schijfjes Knacki worstjes en 3/4de van de saus aan toe. Meng alles goed door elkaar, bedek met de rest van de saus en de geraspte gruyère. Gratineer gedurende 15 à 20 minuten in een (op 210°C - stand 7) voorverwarmde oven.
e.roelofsen zegt: