Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde schorseneren
PT70M
Gegratineerde schorseneren
Een heerlijk gegratineerde schorseneren recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde schorseneren te bereiden
Borstel de schorseneren onder stromend water schoon (met borstel). Pers de citroen. Zet een bak met ruim koud water en daarin de helft van het citroensap klaar. Schil de schorseneren met een dunschiller en leg de schorseneren direct in het citroenwater om verkleuren te voorkomen. Kook de schorseneren in water met de rest van het citroensap en wat zout in ca. 15-20 min.gaar. Verwarm de oven voor op 200C. Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Laat de schorseneren goed uitlekken en leg ze in de ovenschaal. Verdeel de craime frache over de schorseneren en bestrooi het wat nootmuskaat, peper en zout. Zet de ovenschaal ca.10 min. in de oven. Zet daarna de oven op de grillstand. Rasp de kaas en strooi deze over de craime frache en laat de kaas in ca.5 min. net onder de grill gratineren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wittelama zegt:
Riet zegt:
Groetjes uit Ermelo,
Riet