Recept
« Terug naar recepten
Gegrild stokbrood
PT25M
Gegrild stokbrood
Een heerlijk gegrild stokbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A la carte * Heerlijke vingerhapjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrild stokbrood te bereiden
Snijd het stokbrood in plakjes van ca. 1½ cm dik en leg ze in een overschaal.
Meng de boter met de uitgeperste knoflook en smeer het brood hiermee in.
Leg een plakje tomaat op het brood, doe er wat peper en zout op en strooi er vervolgens geraspte kaas over.
Strooi wat tijm en basilicum over de stokbroodjes en zet ze ca. 10 minuten onder de gril totdat de kaas gesmolten en licht gekleurd is. Dien de stokbroodjes warm op.
Tips:
In plaats van boter met knoflook kunt u ook kant en klare kruidenboter gebruiken
Meng de boter met de uitgeperste knoflook en smeer het brood hiermee in.
Leg een plakje tomaat op het brood, doe er wat peper en zout op en strooi er vervolgens geraspte kaas over.
Strooi wat tijm en basilicum over de stokbroodjes en zet ze ca. 10 minuten onder de gril totdat de kaas gesmolten en licht gekleurd is. Dien de stokbroodjes warm op.
Tips:
In plaats van boter met knoflook kunt u ook kant en klare kruidenboter gebruiken