Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde aubergine en paprika
PT60M
Gegrilde aubergine en paprika
Een heerlijk gegrilde aubergine en paprika recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anita Croes
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Anita
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde aubergine en paprika te bereiden
Snijd 1 grote aubergine in plakken van 1 cm. dik.
Snijd 2 grote rode paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Leg de paprika's met het vel naar boven ca. 8 min. onder een hete grill. tot het vel zwart is en blaren heeft.
Haal ze uit de grill en leg ze onder een vochtige thee doek.
Verwijder het vel van de afgekoelde paprika's en snijd ze in dikke repen.
Smeer de aubergine royaal in met olie en gril de plakken goudbruin. Keer ze om.
Bestrijk de andere kant met olie en gril die ook goudbruin.
De grill moet niet te heet zijn; als de aubergine zeer langzaam wordt geroosterd, karameliseert de suiker in de groente.
Meng de aubergine en paprika in een schaal en voeg 2 geperste tenen knoflook, 2 el. olijfolie, een mespunt suiker en 2 el gehakte peterselie toe.
Laat de groente afgedekt een nacht marineren.
Serveer op kamertemperatuur.
Snijd 2 grote rode paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Leg de paprika's met het vel naar boven ca. 8 min. onder een hete grill. tot het vel zwart is en blaren heeft.
Haal ze uit de grill en leg ze onder een vochtige thee doek.
Verwijder het vel van de afgekoelde paprika's en snijd ze in dikke repen.
Smeer de aubergine royaal in met olie en gril de plakken goudbruin. Keer ze om.
Bestrijk de andere kant met olie en gril die ook goudbruin.
De grill moet niet te heet zijn; als de aubergine zeer langzaam wordt geroosterd, karameliseert de suiker in de groente.
Meng de aubergine en paprika in een schaal en voeg 2 geperste tenen knoflook, 2 el. olijfolie, een mespunt suiker en 2 el gehakte peterselie toe.
Laat de groente afgedekt een nacht marineren.
Serveer op kamertemperatuur.