Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde honing-appeltjes met zalmfilet en roze peperbolletjes
PT30M
Gegrilde honing-appeltjes met zalmfilet en roze peperbolletjes
Een heerlijk gegrilde honing-appeltjes met zalmfilet en roze peperbolletjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
xquis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde honing-appeltjes met zalmfilet en roze peperbolletjes te bereiden
Schil de appels en snijd ze overdwars in schijven van 2 centimeter. Verwijder het klokhuis en wrijf in met citroensap. Bestrijk de appelschijfjes aan de bovenkant met honing en schik ze in een met olie ingesmeerde ovenschaal. Pocheer de zalm in visfumet. Dep goed droog en kruid met peper en zout. Zet de appeltjes en de zalm in twee afzonderlijke schalen onder de grill en laat bruin kleuren. Maak ondertussen de saus: kook het sinaasappelsap met de witte wijn in tot de helft. Roer de honing erdoor. Roer de maïzena los in wat overgehouden sinaasappelsap en voeg bij de saus. Laat indikken en breng op smaak met de roze peperkorrels, peper uit de molen en zout.
lotte1 zegt: